A A A

ANUNȚ - ZIUA EUROPEANĂ A JUSTIȚIEI

10 Octombrie 2023 | 122

ZIUA EUROPEANĂ A JUSTIȚIEI

 

25 octombrie 2023, începând cu ora 0900

 

Cu ocazia marcării Zilei Europene a Justiției, la data de 25 octombrie 2023 în cadrul Judecătoriei Chișinău se va desfășura „Ziua Ușilor Deschise”.

Ziua Europeană a Justiției Civile este sărbătorită la data de 25 octombrie a fiecărui an. Aceasta are ca scop de a aduce justiția mai aproape de cetăţeni, pentru a informa cu privire la drepturile lor și pentru a promova activitatea Comisiei Europene și a Consiliului Europei în domeniul justiției.

Astfel, Judecătoria Chișinău adresează această invitaţie elevilor, studenţilor, reprezentanţilor societăţii civile şi tuturor celor interesaţi să cunoască şi să fie bine informaţi în legătură cu activitatea instituţiei noastre.

Pe parcursul evenimentului, atât justițiabilii, cât și alte persoane interesate vor putea adresa direct întrebări administrației Judecătoriei Chișinău, precum și judecătorilor din cadrul instanței. Vizitatorii vor avea posibilitatea să obțină informații despre rezultatele obținute în procesul de realizare a reformei în domeniul justiției, despre desfășurarea ședințelor de judecată, în special despre Portalul Național al Instanțelor de Judecată, care oferă posibilitatea de a accesa dosarele și de a afla informația în format electronic, prioritățile utilizării Info-chioșcurilor aflate pe holurile instanței de judecată.

De asemenea, vor fi organizate vizite ghidate în Direcția de evidență și documentare procesuală a instanței, în arhiva judecătoriei, în sălile de ședință, inclusiv asigurarea posibilității de a asista la ședințele publice de judecată, precum și organizarea unei simulări a procesului judiciar, în care vizitatorii vor avea posibilitatea să se simtă în mantia judecătorului, acuzatorului sau a apărătorului.

Va fi prezentată imaginea reală şi obiectivă a sistemului judecătoresc prin consolidarea relației de încredere între cei care înfăptuiesc actul de justiție şi beneficiarii acestuia.

În cazul în care doresc ca un reprezentant al instanței să efectueze o lecție practică în cadrul instituției de învățământ, să comunice Judecătoriei Chișinău.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon (022) 55 14 31 sau să ne scrieți la adresa jchișinau@justice.md.