A A A

Comunicat

22 Noiembrie 2019 | 215

La data de 21 noiembrie 2019, a avut loc întâlnirea în comun cu magistrații Judecătoriei Chișinău (sediul Ciocana), sub egida Președintelui Judecătoriei Chișinău Radu Țurcanu, reprezentanții Procuraturii Generale, ai Inspectoratului Național de Probațiune și ai Serviciului Poliției Judecătorești. În cadrul întrunirii s-a discutat despre problemele care apar la punerea în executare a încheierilor și a mandatelor emise de către judecătorii de instrucție, ce țin de aplicarea măsurii preventive – arestarea la domiciliu, în special în partea restricțiilor și obligațiilor persoanelor arestate. 

În acest sens, au avut loc dezbateri cu referire la posibilitatea optimizării procedeului de punere în executare a încheierilor și mandatelor judecătorești privind supunerea persoanei monitorizării electronice.

Astfel, în scopul îmbunătățirii procesului de executare de către organele de probațiune a dispozițiilor judecătorilor privind monitorizarea electronică a preveniților, participanții la discuții au optat pentru includerea factorilor decizionali din cadrul instituțiilor vizate, cu o ulterioară implicarea a legislativului în sensul dat.