A A A

Comunicat

05 Octombrie 2022 | 256

Comunicat

 

În contextul tirajării în spațiul mass-media la 4 octombrie 2022, a stirei cu denumirea Dosarul Morari: Ședința, amânată. Judecătorul și procurorul nu au venit”, Judecătoria Chișinău sediul Buiucani vine cu următoarele precizări.

Pentru data de 04 octombrie 2022, ora 10:30, a fost fixată ședința de examinare a cauzei penale de învinuire a lui Morari Viorel Gheorghe.

Ședința de judecată a fost amînată la cererea acuzatorului de stat.

Astfel, constatăm că afirmațiile jurnaliștilor precum că S-a întâmplat după ce judecătorul raportor nu s-a prezentat la ședință, invocând probleme de sănătate.”, „Ședința a fost programată pentru ora 10.30, dar nu a avut loc, deoarece judecătoarea Ana Cucerescu a anunțat că se află în concediu de boală”, nu corespund adevărului și reprezintă o distorsiune a realității.

În acest context, Judecătoria Chișinău sediul Buiucani face un apel la corectitudine și obiectivitate către persoanele care dețin „tribuna media”, solicitând ca înainte de publicarea unor materiale jurnalistice, să solicite informații oficiale de la instanță despre informațiile care urmează a fi publicate, în vederea excluderii datelor eronate și distorsionate.