A A A

Ziua Europeană a Justiției

20 Octombrie 2022 | 148

ZIUA EUROPEANĂ A JUSTIȚIEI

25 octombrie 2019, începând cu ora 0900

Cu ocazia marcării Zilei Europene a Justiției, la data de 25 octombrie 2022 în cadrul Judecătoriei Chișinău se va desfășura „Ziua Ușilor Deschise”.

Ziua Europeană a Justiției Civile este sărbătorită la data de 25 octombrie a fiecărui an. Aceasta are ca scop de a aduce justiția mai aproape de cetăţeni, pentru a informa cu privire la drepturile lor și pentru a promova activitatea Comisiei Europene și a Consiliului Europei în domeniul justiției.

Astfel, Judecătoria Chișinău adresează această invitaţie elevilor, studenţilor, reprezentanţilor societăţii civile şi tuturor celor interesaţi să cunoască şi să fie bine informaţi în legătură cu activitatea instituţiei noastre.

Pe parcursul evenimentului, atât justițiabilii, cât și alte persoane interesate vor putea adresa direct întrebări administrației Judecătoriei Chișinău, precum și judecătorilor din cadrul instanței. De asemenea, vor fi organizate vizite ghidate în Direcția de evidență și documentare procesuală a instanței, în arhiva judecătoriei, în sălile de ședință, precum și asigurarea posibilității de a asista la ședințele publice de judecată. Va fi prezentată imaginea reală şi obiectivă a sistemului judecătoresc prin consolidarea relației de încredere între cei care înfăptuiesc actul de justiție şi beneficiarii acestuia.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să obțină informații despre rezultatele obținute în procesul de realizare a reformei în domeniul justiției, despre desfășurarea ședințelor de judecată, în special despre Portalul Național al Instanțelor de Judecată, care oferă posibilitatea de a accesa dosarele și de a afla informația în format electronic.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon (022) 55 14 31 sau să ne scrieți la adresa jchișinau@justice.md